Hannemor sitt innlegg og O-E

Jeg har mottatt et brev…

Avsenderen har et litt rart for- og etternavn: hr./fr. Skagerak Nett. Herr eller fru Nett hadde dessuten glemt å undertegne brevet, enda det kom i papirform.

Overskrifta lyder: «Varsel om stenging av ditt elektriske anlegg». Jeg regner meg fram til at jeg blir strømløs 15. oktober.

Brevet har fire avsnitt: Det første sier at de har prøvd å få tak i meg, men ikke lyktes. – Det stemmer: Jeg sendte et høflig brev i fjor om at nei takk, jeg ønsker ikke såkalt «smartmåler» (AMS, automatisk avlest måler). Likevel prøvde de med alle midler å komme inn i min private bolig, noe jeg ikke var det minste interessert i.

Det andre avsnittet inneholder flere paragrafer fra nettleie-avtalen, hvor det bl.a. står: «Nettselskapet bestemmer type måleutstyr, eier måleutstyret og har ansvaret for installasjon, drift og kontroll av dette». – Det stemmer, men da jeg godkjente avtalen, sto det ikke noe om AMS (såkalt «smartmåler») som er en slags datamaskin som sender ut elektroniske pulser kontinuerlig. Strålemengden er skyhøy hver gang pulsene sendes ut. Dette blir da en form for kontraktbrudd.

Det tredje avsnittet truer med stans og store kostnader ved stenging og eventuell gjenåpning. – Trusler og tvang er vel ikke metoder vi er så vant med i landet vårt. Tvang minner mer om kommunistiske og fascistiske stater, og ligger fjernt fra folkestyret vårt i Norge. Ingen kan tvinge på innbyggerne et apparat som blir tvangs-installert i vårt private hjem, og som står med pulserende mikrobølger 7/24/365, uten at vi har mulighet for å slå av slik vi kan med mobiltelefoner, ruter, o.l.

https://www.facebook.com/stoppsmartmaalerne/videos/420750765576639/

Det fjerde avsnittet inneholder selvsagt telefonnummer for at jeg kan avtale tidspunkt for utskifting til «smartmåler». Men de avslutter for sikkerhets skyld med nok en trussel: «Dersom anlegget blir stengt, vil gjenåpning ikke finne sted med mindre måleren samtidig byttes». – Beklager, hr./fr. Nett, men dere kommer aldri til å få noen telefon fra meg.

Det er blitt en del mer tvang i vesle Norge de siste åra under Høyre-styret. Tvangs-sammenslåing av fylker og kommuner, tvangsoppsetting av vindturbiner, tvangsinnsetting av «smartmålere», tvangsutrulling av 5G – alt på tvers av flertallet av folkeviljen!

Strømmåleren står rett ved soverommet her i huset, og jeg er rett og slett redd for følgene av all denne strålinga. Jeg ønsker absolutt ikke å være en forsøkskanin, slik mange har blitt pga. at styresmaktene altfor seint fant ut at giftsprøyting på land og i vann var veldig helsefarlig, sigarettrøyking var veldig helsefarlig, høyspentledninger altfor nær boliger har ført til uvanlig mange krefttilfeller, osv. Styresmaktene sier at strålinga slett ikke er noe farlig, men jeg stoler ikke lenger på statlige institusjoner som sier sånt. Jeg vil ha kontroll over min egen helse.

Dere som nettselskap kan ikke dokumentere at det aldri vil bli noen helseplager i framtida pga. en slik pulserende «smartmåler» i heimen vår. Det foreligger mengder med advarsler mot stråling fra forskere verden over, og det virker som om norske styresmakter bare lukker øyne og ører for disse kraftige advarslene. Mange andre land har derfor satt på bremsene, og heller gått inn på et «føre var»-prinsipp.

Steng strømmen min, gi meg et opphold i fengsel, bøtelegg meg – uansett kommer ingen «smartmåler» over dørstokken hos meg. Når det gjelder bøtelegging, har jeg alt i lang tid betalt månedlig del-sum av «straffen» på kr. 2.370 (såkalt «Nettleie Manuell Avlesning») – uten at noen for de pengene har kommet for å undersøke at jeg oppgir rett målerstand. Det begynner å likne på tyveri. På siste strømregning hadde jeg strømforbruk for kr. 91, nettleie på kr. 361 og «Nettleie Manuell Avlesning» på kr. 200. Det er ikke noe rart at strømselskapene er så rike.

Jeg hadde innstilt meg på å betale de 200 kronene ekstra i måneden, dersom den summen kunne holde «smartmåleren» unna. Jeg betaler gjerne litt for helsa mi. Jeg betalte, for jeg var heller ikke interessert i noe inkasso-krav. Jeg er blant samfunnets støtter: har jobba fullt i videregående skole i alle år, har betalt min skatt, har vært aktiv i foreningslivet, driver barne- og ungdomsarbeid på fritida, oppfører meg ordentlig, spiser helst økologisk (usprøyta) matvarer, plukker søppel etter andre, og har alltid sendt inn nøyaktig målerstand den siste dagen i hver måned. Jeg er alltid lovlydig, men når det gjelder å få en AMS-måler inn i mitt private hjem, setter jeg ned foten.

Nekter å ha trådløse målere Hannemor

Tønsbergs Blad 5.november 2019, nå prøver Skagerak Energi igjen i oktober 2020!

Det blir stusslig å sitte i mørket i iskaldt hus i tida etter 15. oktober, uten kjøleskap, fryser, lampelys, varmtvann. Det blir stille uten musikk fra radio og cd, uten nyhetssendinger. Bare brødmat til alle måltider, ikke en god kopp te lenger, ikke pc/internett med e-post og nettbank, ikke mobiltelefon pga. stopp i lademuligheten. Det blir mørkt også for naboene når utelyset mitt aldri er tent lenger.

Heldigvis har jeg ovn og ved, og jeg har stearinlys. Jeg får oppbevare kjølevarer ute i vedskjulet. Jeg kan sette ut ei lykt med stearinlys for naboenes skyld. Jeg får banke på hos venner og familie av og til når jeg trenger å vaske meg i varmt vann. Kanskje de samtidig ber meg på middag.

«Tusen takk» for det nye livet mitt, herr eller fru Skagerak Nett.

 

Hannemor Schøyen Grue

Se gjerne også:

Anmeldelsen mot Skagerak er nå levert!

Skagerak bryr seg ikke om klager fra kundene sine!

Skagerak truer med å stenge strømmen til kundene sine!

Pin It on Pinterest

Share This