Agder Energi har tidligere innrømmet dårlig kommunikasjon når de kuttet strømmen til mange av sine kunder i begynnelsen av sommerferien.

Advokat fra Bergen på videolink

Onsdag 22. juli møtte Agder Energi ikke opp i retten, men lot sin advokat Jahn Egil Osestad stille på videolink fra Bergen. Altså et monopol selskapet med tilhørighet i Agder fylke, som tjener hundrevis av millioner kroner på sine kunder, stilte altså ikke opp i Agder Tingrett når retten hadde innkalt dem til forhandlinger. Ingen tvil at dette nærmest oste av mangel på respekt for retten og for kundene sine.

Er det slik at Agder Energi ser seg selv viktigere enn retten og sine kunder?

Agderposten og vi fra STOPP smartmålerne var til stede når 4 sinte strømkunder tok Agder Energi til retten for å oppnå midlertidig forføyning. Det var 2 damer og 2 herrer som hadde fått nok, og ønsket at retten gav dem midlertidig forføyning til saken ble avgjort senere en gang. Selv om de hadde fått strømmen tilbake ønsket de allikevel en avgjørelse fra Agder Tingrett som sikret dem strømmen helt til det blir en endelig avgjørelse senere.

Alle fire var svært godt forberedt og hadde en svært god “fighting spirit”.

Det tydelig nok at Agder Energi hadde en dag plutselig hadde tatt strømmen uten noe som helst varsel, så dette kunne de ikke finne seg i, de hadde alle betalt strøm regningen punktlig.

Dette var uten tvil et misbruk av monopol stillingen til Agder Energi. Noe vi er helt klart enig i.

Agderposten gav ut denne nyheten sammen dagen på nett:

Se PDF avisen her

Stoler ikke på løftet fra strømselskap

Stoler ikke på løftet fra strømselskap 2

Så nå er det bare å vente å se hva dommeren ender på av resultat. Uansett var det ingen tvil om at alle disse hadde gjorde en god innsats i retten.

 

 

Odd-Erik Helgesen

Leder av STOPP smartmålerne, en avdeling under Norges Miljøvernforbund.

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This