Tidlig i år var STOPP smartmålerne, en del av Norges Miljøvernforbund, hos nestlederen i styret til Skagerak Energi AS, Rolf-Erling Andersen. Dette på hans kontor i Skien rådhus. Vi var godt representert med Gry Kristin Bråten, Grete-Nina Aske, Ingmar Ellefsen(filmskaper) og undertegnede.

Gry Kristin Bråten og Grete-Nina Aske før møtet.

Rolf-Erling Andersen(AP) er tidligere ordfører for Skien kommune, og er nå altså nestleder i styret for Skagerak Energi AS. Tidligere har vi hatt vanskelig for å komme i kontakt med Skagerak Energi for å prate ordentlig om stråling og smartmålere i det hele tatt. Skagerak Energi har hele tiden kommet med trusler om stengning av strømmen til sine egne kunder og gitt høye gebyr til de som ikke har hatt smartmåler installert, selv om disse kundene har vist legeattest for å slippe unna.

Det har altså vært flere stygge tendenser fra Skagerak Energi AS sin side.

Se gjerne mer her:

Anmeldelsen mot Skagerak er nå levert!

Bestridelse av Skagerak sitt gebyr for manuell avlesning!

Men endelig var vi heldig og fikk til et godt møte med nestlederen i dette energiselskapet, en real kar, som fortalte at han var helt åpen for alt, og ville høre på oss. Vi fortalte om alle de som hadde blitt syke av smartmålerne, og at det var nok av forskning som fortalte at slik mikrobølge-stråling var uheldig for helsa. Vi fortalte også det å bli møtt med tvang når man nektet å få måleren installert var svært ugreit. Det forsto han godt.

Filmskaperen Ingmar Ellefsen foran rådhuset i Skien.

Filmskaperen Ingmar Ellefsen viste ham noen scener fra sin nye film som skal handle nettopp om folk og forskjellige dyr som har blitt rammet av uheldig stråling fra nettopp fra disse strøm-målerne. Film-snuttene lot det være igjen liten tvil om sammenhengen om at det var smartmålerne som var årsakene til sykdom og annen elendighet.
Møtet varte omtrent i en times tid, og var svært positiv. Vi synes alle det var godt å få lov til å legge fram saken for en så lydhør person. Han fikk overlevert flere dokumenter med stråle-forskning og noen advokat utredninger i sakens forbindelse.

Andersen lovte oss å ta opp våre opp bekymringer med styret, noe som han nå har gjort.

“Ingen skal miste strømmen for å nekte smartmåler!”

fortalte han meg nå på telefon. Slik han så det, var det hele et feilskjær.

(Vi får håpe at de andre energiselskapene også nå forstår det samme…)

Men foreløpig måtte man betale gebyr for å slippe å ha smartmåler siden dette var en merkostnad for selskapet fortalte han. Undertegnede fortalte at dette kunne virke som en straff, spesielt for de som ble syke av strålingen fra disse strøm-målerne. Og i tillegg er det ofte slik at mange av disse el-følsomme menneskene sliter med lav inntekt og ikke trenger urettferdige gebyrer på toppen mye annet forklarte jeg ham.

Undertegnede sammen med en av han sine favoritt forfattere, Henrik Ibsen, i rådhuset i Skien

Undertegnede fortalte også at disse automatiske-smartmålere, selv uten kommunikasjonsdel, kan lage noe som kalles skittenstrøm på det elektriske anlegget i boligen, spesielt ille kan det være hvis mange av stikkontaktene i hjemmet er ujordet og ledningene ikke er skjermet nok.
Andersen ønsket mer informasjon om dette, og han var spesielt interessert, forklarte han, fordi han tidligere hadde arbeidet som elektriker. Jeg lovet å sende ham den aktuell informasjon om dette viktige tema. Og håpet at vi med dette, at vi også skulle få en forståelse, slik at man kunne fjerne dette urettferdige gebyret.

 

 

Odd-Erik Helgesen
Daglig leder STOPP smartmålerne, en del av Norges Miljøvernforbund.

 

Se gjerne også intervjuet med tidligere Økokrimsjef  Erling Grimstad :

 

Pin It on Pinterest

Share This