Onvor Andersen fra Mjøndalen nekter å betale avlesningsgebyr for å slippe smartmåler.

Hun opplevde sterke smerter og plager etter at smartmåleren ble installert hos henne, nå har hun fått fritak for senderdelen, men synes det er urimelig å betale et gebyr for at hun ikke ønsker unødvendig stråling i egen bolig.

Onvor Andersen har lenge vært aktiv i politikken i Mjøndalen, og er ei svært tøff dame.Hun nekter å bli overkjørt av monopolbedriften Glitre.

Glitre har gitt henne to muligheter enten betaler du gebyret for avlesningene eller vi tar strømmen fra deg.

I Norge er vi helt avhengig av strøm for å holde varmen, for å lage mat, for kommunikasjon, for daglig hygiene og mye annet, og derfor skal det mye til for å kunne ta strømmen til en kunde i følge gjeldende lover og regler.

Se :Notat-vedrørende-hjemmel-for-stenging-av-strøm

Det å nekte en smartmåler i eget hus er ikke et “ vesentlig kontraktsbrudd” da det ikke er “åpenbare grunnløse” innsigelser når man opplever å bli syk av selve strålingen fra disse maskinene. Det finnes nok av forskning som forteller om helseskadelige virkninger.

Og når man har fått egen legeerklæring som er så grundig som den Andersen har fått, som bekrefter at dette virkelig er tilfelle kan det ikke pålegges henne et gebyr for at hun ønsker å holde seg frisk i eget hjem. Etter at hun fikk denne smartmåleren installert har hun i tillegg til andre plager og smerter fått kreft på nesa, og har vært igjennom flere operasjoner.

Det står også i hennes grundige legeerklæring: “Det er dokumentert at enkelte mennesker har negative virkninger av elektromagnetisk stråling fra trådløse nettverk, og at nettselskap så langt det lar seg gjøre bør tilpasse dette.”

Her kan du se hennes svært gode legeerklæring : Legeerklæringen til Onvor Andersen

Når dette er tilfelle hos Onvor Andersen er det liten tvil om at dette er et stort overgrep mot en sårbar og utsatt person, og dette fra et stort energiselskap som Glitre. Det må også understrekes at Glitre har monopol i området noe som gjør overgrepet nærmest total.

Siden Onvor Andersen har nektet å betale gebyret er hun nå stevnet til Forliksrådet i Nedre Eiker og hun må komme med et tilsvar til forliksklage fra Glitre Energi Strøm A/S innen 13.november 2019.

Dette tilsvaret kommer ikke til å bli noe problem da hun alltid har vært en god kunde av Glitre og at hun har mange gode hjelpere i sin kamp mot denne ufornuft og grådighet.

Det skal bli spennende om Glitre Energi Strøm A/S tør å følge denne saken videre inni virkelige forhandlinger i forliksrådet, og kanskje videre til tingretten, eller om de bare farer med trusler slik som de og mange andre energiselskaper driver med nå for tiden?

Onvor Andersen er ei tøff dame og har mange hjelpere, hva med de som ikke er så heldige og blir presset til å få denne svært helseskadelige strømmåleren i sitt eget hjem.

Hva med alle de andre?

Mange forteller nå om hjerneslag, hjerteinfarkt, “sterkt press “ hodet, eksem på underarmer, ekstrem følsomhet for elektrisitet og mye annet. Alt dette etter at smartmåleren ble installert hos dem. Det er spesielt eldre og folk som er syke fra før av som denne strålingen rammer hardest og først.

Se hennes klage på gebyr her: Onvor Andersen sin klage på gebyr

Odd-Erik Helgesen

Daglig leder STOPP smartmålerne

Avd. under Norges Miljøvernforbund

Pin It on Pinterest

Share This