Elektrostøy gir elektrostress i kroppene våre, og forskning på dette området er langt som et vondt uår, men er allikevel ikke godtatt av myndighetene som diagnose eller miljøtrussel.

Se forskning: Bioinitative

Mange vet hvordan denne strålingen rammer oss selv , men hvordan påvirker denne strålingen insekter, små fugler og andre dyr?

 

 

STOPP smartmålerne var i Arendal for å opplyse befolkningen og de besøkende om miljøtrusselen og helsefarene ved de automatiske strømmålerne og annen stråling fra andre elektroniske apparater. Vi hadde med oss egne brosjyrer, flyers og annen informasjon, men også informasjonsmateriell fra FELO(Foreningen for El-overfølsomme), Folkets Strålevern og Norges Miljøvernforbund.  Arendalsuka er et flott demokratisk arrangement hvor alle organisasjoner, partier, selskaper og foreninger får lov til å stille opp med egen stand og fortelle om sine meninger og sine gjerninger. Denne tilstelningen holder på fra mandag til fredag. Det er en lokal politisk avslutning på lørdagen.

Ragnhild og Tore Næss i orange vester

I løpet av Arendalsuka, som varte fra mandag til lørdag, var vi i prat med politikere fra alle partiene på alle nivåer, professorer og forskere, ingeniører og sykepleiere, politi og taxisjåfører, friske og uføre og mange andre.

Her er Gry Bråten(til venstre) i snakk med Venstre sin lokale representant Cathrine Høyesen Hall i Arendal. Miljømagasinet fikk hun med seg i håp om at hun skulle bringe det videre til Miljøvernministeren 🙂

Alle som ønsket det fikk vårt nye miljømagasin som dreide seg nettopp om at elektromagnetisk stråling i dag er vår største miljøtrussel, enten det er høyspentledninger, smartmålere i egen bolig, mobilstråling fra master og mobiltelefoner, WiFi i eget hjem, på skole og i arbeid, og nå også det nye kommende 5G mobilnettet.

Spesielt ille virker den strålingen som man blir pålagt av myndighetene. Dette gjelder WiFi i skoler og barnehager, og nå også de automatiske strømmålere som alle har blitt påtvunget i egne boliger. Dette er ille fordi man ikke får lov til å slå strålingen av da den skal sende kontinuerlig. I begge tilfellende er det barn og unge som er mest utsatt for helseskader da de er mest sårbare. I denne sammenheng var det spesielt hyggelig for meg å møte Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner. Etter at jeg hadde tegnet og forklart om utfordringer i forhold til strålingen fra smartmålere, høyspentledninger og Wifi i skolen og barnehager tok han høflig i mot vårt miljømagasin. Jeg understreket flere ganger at det ikke alltid var like smart å slippe markedskreftene løs, men at det i flere tilfeller vil være lurt å beholde større kontroll, dette spesielt når det gjelder strålegrenser i forhold til ny teknologi. Han virket oppriktig interessert og ærlig, og lovet å se nærmere på utfordringene.

 

Alle og absolutt alle som tok i mot det nye miljømagasinet virket å ta de store miljøutfordringene som vi berettet om på alvor, noe som gav oss energi til å stå på enda hardere.

Vi var flere som informerte på standen, og noen av oss var også rundt på møter, paneldebatter og foredrag. Det var også noe mulighet for mingling på dag og kveldstid.

Viktige og offentlig personer som fikk Norges Miljøvernforbund og STOPP smartmålerne sitt nye miljømagasin om den helseskadelige strålingen var disse:

Jan Tore Sanner fra Høyre som er Kunnskaps- og integreringsminister i den nåværende regjeringen. Arild Hermstad talsperson i Miljøpartiet de Grønne, Inga Marte Thorkildsen byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo, Per Olaf Lundteigen profilert politikker for Senterpartiet, Mirell Høyer-Berntsen fylkesordførerkandidat for SV i Agder, Terje Svabø kjent journalist, Thomas Seltzer fra NRK programmet trygdekontoret, Jan Egeland lokal politiker for SV i Tønsberg og atomvåpenmotstander, Einar Guthus profilert barnevern motstander, Einar Duenger Bøhn professor ved Universitetet i Agder og Thomas Middelthon leder i Folkets Strålevern.

Paneldebatt på LO huset i Arendal. Lundteigen, Hermstad og Svabø fikk sitt miljømagasin etter debatten.

Til høyre Mirell Høyer-Berntsen fylkesordførerkandidat for SV i Agder.

Ellers var det også utallig andre folk fra mange ulike organisasjoner og partier som LO, Miljøagentene, Fremtiden i våre hender, Norgespartiet, Partiet de Kristne, Helsepartiet, NITO, Sykepleierforbundet og mange flere som tok gladelig i mot, og som ønsket å ta dette opp i sine fora.

Arvid Jacobsen fra Drammen informerte utrettelig til alle politikerne og andre hele uka tross for at han sliter med elektrostress.

Mange kom til oss hadde forstått de helseskadelige utfordringene på sin egen kropp og fortalte om sine opplevelser til oss, og de ønsket at vi skulle stå på enda mer for å vinne denne kampen for både miljøet og menneskene.

Her er Thomas Middelthon som er leder for Folkets Strålevern innom en tur på vår stand. Grete-Nina Aske var i Arendal hele uken.

Flere andre kom til oss for å hente informasjon til familie og venner som var blitt rammet så brutalt og uventet, elektrostress var helt nytt fenomen for dem, disse utfordringene var helt uforståelig for da de tidligere hadde hatt tiltro til at helsevesenet hadde full kontroll.

Det er ingen tvil at det å bli rammet av elektrostress er en dyp tragedie for de som det gjelder, men også for dem som er pårørende. Det er svært lite hjelp å få da omtrent ingen leger forstår alvoret av hvordan elektrostress kan ramme den enkelte, og derfor pøser de på med medikamenter for å møte utfordringene. Dette fører oftest til uendelig mange bivirkninger, som gjør tingenes tilstand enda verre, når det så igjen ikke fungerer sender legene ofte pasientene videre til psykologisk behandling.

Og hva med biene og de andre insektene?

 

Som tidligere skrevet er vi nå blitt en del av Norges Miljøvernforbund og er nå sterkere enn noen gang.

Vi kommer nå til å stå på enda mer, dumskapen må bare stoppes.

 

Kampen er ikke over før den er vunnet!

 

Odd-Erik Helgesen

Daglig leder for STOPP smartmålerne

Pin It on Pinterest

Share This