STOPP smartmålerne var på Landsmøtet til miljøpartiet MDG i helgen.

Arild Hermstad i midten, foran bilen med skiltene NO CO2

Der leverte vi ut flyers og småpratet med ungdommer, delegater og mange forskjellige ledere i partiet. Til om med Arild Hermstad som er øverste talsperson i MDG fikk høre av undertegnede at all denne unødvendige strålingen også var en miljøkamp.

Vi fikk også kontakt med TV2, NRK og en mengde andre aviser. Dette er spennende, og vi hadde følelsen at vi ble tatt alvorlig. Vi ble også filmet av NRK, hva det blir ut av det er uvisst. Men at budskapet vårt nå begynner å synes godt er det lite tvil om.

Når vi nå satte nedgangen i bier og insekter opp mot bygging av mobilmaster de siste 30 årene begynte delegatene å tenke seg om ikke bare en gang , men flere…

Nå som smartmålerne og deres trådløse-nett er utbygd i Norge og vi skal utbygge et 5G-nett som er så raskt at man kan laste ned en spillefilm på et sekund til mobiltelefonen din, hva da med all strålingen?

Er det da fortsatt plass for bier og andre insekter i luften?

Mange av delegatene forklarte at de støtten oss fullt og helt. Noen var delvis enig og måtte lese seg opp, men hyggelig var de allikevel.

Sigve Brouwer fra Kongsberg hadde allerede fått det inn på programmet at man ønsket forskning som fulgte opp 5G utbyggingen i kommunen. Hvilken påvirkning kunne dette gi insekter, mennesker og dyr?

Tidligere har han også skrevet godt innlegg i avisen Laagendalsposten.

Se 5G – et dødsstøt for folkehelsa?

Noen fikk også teste ut måleapparater for mikrobølger

 

 

 

 

 

 

Grete Nina Ask ble svært glad når folk ønsket å høre på hennes bekymringer

 

Vi kommer til å stille opp kl, 11.00 søndag også.

Har du mulighet? ta en tur innom da vel.

Odd-Erik Helgesen

Daglig leder STOPP smartmålerne

Pin It on Pinterest

Share This