Liv Kari Eskeland og Gry Kristin Bråten

STOPP smartmålerne hadde møte på Stortinget 29. januar med Liv Kari Eskeland fra partiet Høyre. Hun er med i olje og energi komiteen, og er vara for Erna Solberg og har tidligere vært ordfører på Stord.

Vi, Odd-Erik Helgesen og undertegnede, fortalte at vi i tillegg til å være med i STOPP smartmålerne også er med i foreningene Folkets strålevern og FELO. Stopp smartmålerne har nå ca. 1200 medlemmer og er stadig økende. Det er flere Facebookgrupper på nettet som ønsker å fjerne disse automatiske strømmålerne bemerket vi.

Bli medlem NÅ!

I fjor våres samlet vi inn nærmere 300 000 kr til en juridisk utredning rundt smartmåler utfordringene fortalte vi. Denne juridiske utredningen som Erling Grimstad, tidligere øko-krimsjef, ledet påpekte at Statens strålevern, Nkom, NVE og nettselskapene lener seg på en bransjepåvirket organisasjon kalt ICNIRP som har satt grenseverdiene altfor høyt. Noe som må ses på som svært bekymringsverdig forklarte vi.

Erling Grimstad sin juridiske utredning

Odd-Erik demonstrerte måleapparatet for mikrobølger for henne, og fortalte om forskjellige frekvenser og hvordan pulsene fra det trådløse nettet hørtes ut. Demonstrerte en måling på hennes mobil og i rommet ellers.

“Disse målerne kan gjøre latin om til norsk” fortalte Odd-Erik.

“Det er så enkelt å forstå at man kan bli syk av mikrobølger, og det er så enkelt å måle strålingen med disse apparatene” la han til.

Uansett hvordan man ser kan disse frekvensene stresse kroppene våre og vi kan bli syke forklarte han videre. Folk reagerer forskjellig og det er den svake lenka i en kropp som reagerer først la han til igjen.

Jeg viste henne hvordan huden min hadde reagerte med utslett på grunn av naboenes smartmålere, og forklarte at jeg også hadde fått søvnen ødelagt av “ringing” i ørene etter at disse automatiske strømmålerne ble installert i mitt boområde.

Vi fortalte at vi hadde møtt mange som hadde blitt alvorlige syke, og at folk har begynt å reise seg. Odd-Erik lurte på om hun hadde fått med seg hva som hadde skjedde på Haugaland?  Det hadde hun. Hun sa at man ikke måtte nøre opp om og piske opp stemningen. Vi sa at det ville vi ikke, men at det er viktig å være bestemt og henstille til myndighetene å ta dette alvorlig.

Jeg sa: ”Vi er opplært til å løse ting ved å belyse og kommunisere fram en løsning” og håpet med det å fortelle at vi nå ønsket å komme nærmere en løsning på våre store utfordringer.

Eskeland sa at digitaliseringen kommer vi ikke unna. Vi var enig i det, og jeg fortalte at sønnen min driver i den bransjen, men allikevel er både min sønn og jeg enig i at denne utviklingen ikke må gå på sikkerheten og helsa løs.

Odd-Erik viste henne flere bøker om emnet, med bl.a. forskeren Andrew Marino og ga henne også forskjellige brosjyrer om helsefaren med forskjellig stråling. Andrew Marino som har forsket på stråling i en mannsalder!

Eskeland lurte på om vi hadde noe kontakt innenfor det helsepolitiske, men det var dårlig med fortalte Odd-Erik, men at det hadde vært flott om hun kunne hjelpe oss å få noen kontakter. Eskeland ønsket gjerne å få flere

linker til aktuell forskning til sendt seg.

Så var 30 minutter gått og møtet var over, og hun fulgte oss ned til utgangen. Vi takket for at hun hadde tatt imot oss så at vi kunne forsøke å belyse disse utfordringene for henne. Hun takket for besøket hastet videre. Muligens var det litt mer hastverk denne dagen da statsminister Erna Solberg var innom Stortinget denne dagen.

 

Vi, Odd-Erik og jeg, var svært fornøyd med at vi sådd nok et frø, muligens hadde det ikke falt på stengrunn denne gangen…

Gry Kristin Bråten

referent STOPP smartmålerne

Ps ! Se mer om måleappareter HER!

Pin It on Pinterest

Share This