Kjære alle sammen! Vi skriver november, og kun to måneder igjen til utrullinga av smartmålerne skal være ferdig. Nettselskapene øker nå presset på oss som nekter AMS, så nå gjelder det å stå samla og ikke bøye av for presset. 

 

 

Ny innsamlingsaksjon!

Flere nordmenn har dessverre opplevd å miste strømmen som en represalie fra nettselskapet sitt fordi de ikke ønsker ny strømmåler. I tillegg til den etiske dimensjonen mener vi dette er lovstridig. Vi har derfor engasjert et av landets største advokatfirmaer til å gjøre en juridisk vurdering av denne praksisen. Når den er ferdig ønsker vi å få vurdert lovligheten av å kreve straffegebyr fra abonnenter uten AMS. Klikk her for mer info og å gi ditt bidrag!

 

Seier i Kristiansand Tingrett

Vi registrerer stadig bevegelse i vår retning, og en av denne månedens gladsaker er fra Kristiansand. Her forsøkte nettselskapet ta en juridisk snarvei ved gjennom en midlertidig forføyning for å tvangsinstallere AMS hos en av sine abonnenter. Dette fant ikke retten grunnlag for, så 1-0 til folket!
Les mer om saken her…

 

Organisasjonen vokser og utvikles

Det melder seg inn flere nye medlemmer hver dag, og det holdes samlinger og møter rundt om i landet. På åpent møte i Vestfold nylig var det over førti deltakere, og flere lokallag er enten stifta eller er midt i prosessen.

 

Demonstrasjoner/markeringer 13. november

13. november blir det antismartmålermarkeringer og -demonstrasjoner flere steder i landet. Vi håper så mange som mulig benytter anledninga til å vise sin motstand og til å treffe likesinnede.

 

Sykdomshistorier og FELO

Mange blir syke eller opplever ubehag på grunn av smartmålerne. Vi oppfordrer alle dette gjelder om å skrive sin historie på bloggen til Einar Flydal. Disse vitnesbyrdene er en viktig del av prosessen mot å få myndighetene til å innse at denne formen for stråling er helseskadelig. I tillegg oppfordrer vi alle, også de som ikke opplever helseplager, om å melde seg inn i Foreningen for eloverfølsomme (FELO). FELO gjør en særdeles viktig jobb for framtida til alt som lever.

 

Nye organisasjoner

Vi registrerer med glede at det nylig har dukket opp to nye organisasjoner som arbeider mot smartmålerne. «Folkebevegelsen» har et spesielt fokus på Grunnloven, og ønsker å bli et politisk parti. De samarbeider med oss om demonstrasjonen i Oslo 13. november. «Smartfri» skal arbeide mot smartmålerne, bomringer, ACER, Schengen-avtalen, EØS og EU, og ønsker å innføre direkte demokrati i Norge. Vi hilser begge organisasjonene velkommen!

Bli facebookaktivist eller gjør som Amnesty International
Facebook ser ut til å være en effektiv markedsføringskanal, og her er oppskrifta for å nå ut til flest mennesker med innleggene på STOPP smartmålernes facebookside: Lik, del og kommenter, helst mellom kl. 1930 og 2030. Enkelt!

Annen aktivisme man kan utføre fra sin egen stue, er å henvende seg til offentlige instanser som NVE, departementene, statsministeren, Helsedirektoratet, politiske partier, politikere, media osv. Slik har Amnesty International arbeidet i nærmere 60 år, så vi vet at det fungerer!

Ha en fin november måned, med lokallagsaktivitet og demonstrasjoner. Og ikke minst: Støtt opp om innsamlingsaksjonen! Og vær rask, den utløper 14. november (klikk her for å bidra)

Pin It on Pinterest

Share This