Kjære alle sammen

Kalenderen viser oktober og vi kan se tilbake på en aktiv høststart.
Først vil vi takke alle som møtte opp og gjorde en forskjell under markeringen 15. september i Oslo. Dagen før ble det arrangert foredrag med Einar Flydal i Tromsø, som trakk deltakere fra hele fylket.

 

Flere saker i media
Offensiven ga oss plass i flere medier, blant annet hos TV2 (Go morgen Norge), Nettavisen, VG og en rekke lokalaviser.  Selv om vi ennå ikke når førstesiden og de store overskriftene, er vi tilstede i media i økende grad.

Kommentarfeltene viser at stadig flere får øynene opp for de negative sidene ved smartmålerne (AMS). Stråling og helse står  i fokus, men også de politiske og samfunnsmessige sidene ved AMS blir drøftet.
Noen har allerede rukket å kjenne på fysiske plager etter installasjon – og står nå frem som vitner. Det er beklagelig at så skjer. Samtidig gir det håp om handling og engasjement fra strømkunder landet rundt. Vi er i ferd med å passere 1000 medlemmer. Tiden jobber for saken vår!

Flere lytter
Det bekreftes av daglig leder i Stopp Smartmålerne, Odd-Erik Helgesen. Etter å informert om elfølsomhet siden 2012, ofte i motbakke og for døve ører, opplever han at klimaet  endrer seg. Gjennom hele sommeren og tidlig høst har han møtt folk på ulike stands. Den direkte tilbakemeldingen er ikke til å ta feil av:

– Folk tar i mot løpesedlene og vil snakke om temaet. Flere sier at de ikke hadde kunnskap om strålingen, at måleren ble tvunget på dem, og at de ville valgt annerledes basert på hva de vet i dag, sier Helgesen.
Han forteller om stor pågang på telefon, mail og innboks. 2200 liker-klikk på vår Facebookside og stor respons på innleggene forteller også sitt. Folk våkner opp!

 

Mer enn helse
Stopp Smartmålerne fokuserer ikke bare på helse. V har et kritisk blikk på hvordan AMS påvirker strømpriser, privatliv og sikkerhet. Utviklingen i kraftmarkedet den siste tiden setter fart i debatten.
Strømprisene økte kraftig mot slutten av sommeren, noe som skyldes tørke kombinert med høy eksport og tømte vannmagasin.  At krafttraderen Einar Aas tapte norgeshistoriens største finansielle veddemål og gikk personlig konkurs, vekker også behørig oppsikt. Det er nå klart at norske kraftselskap må ta deler av spekulantens tap på 1,3 milliard kroner. Regningen havner til syvende og sist hos norske strømkunder.

Dette kan naturligvis ikke belastes smartmålerne, men utviklingen får  stadig flere til å stille kritiske spørsmål ved forvaltningen av fellesskapets ressurs; den rene norske vannkraften. Hvor er vi på vei? Gledelig nok ser vi også at stadig flere i Stopp ACER-bevegelsen adresserer smartmålernes rolle i sammenhengen.

 

Presset øker
Styret i Stopp Smartmålerne takker alle som har støttet oss så langt. Vi gleder oss over at ting er i bevegelse, men vi har ingen laurbær å hvile på. Mange som nekter installasjon opplever stadig sterke press fra nettselskapet, med straffegebyr og trusler om stenging av strøm.
Har nettselskapene virkelig juridisk dekning for dette? Siste ord er ikke sagt i saken og vi anbefaler folk å ha is i magen.

Landsdekkende markering tirsdag 13. november!
Vi har altså medvind og god fart for tiden. Nå gir vi mer gass!
Vi legger opp til godt synlige markeringer i de største byene 13. november. Oppfordringen går naturligvis også til engasjerte i tettsteder og bygder: La oss møtes, stå sammen og vises denne dagen!

Budskapet er klart: Vi bestemmer i egne hjem. Dette finner vi oss ikke i!

Hovedbilde: Fra markeringen i Oslo 15 september

 

Pin It on Pinterest

Share This