Ingen tvil om at Arendal-uka var noe for oss. Det er her vi traff de rette folkene.

Bilde er fra den mandagen da Ragnhild og Tore Næss og undertegnede sto på stand sammen, det var deilig vær og mange hyggelig og imøtekommende folk. Mange var riktignok svært fortvilet og lei seg for at smartmåleren allerede var installert.

Marit Grendstad fra Kristiansand gjorde en kjempe jobb.

Agder Energi er trolig det tøffeste energi selskapet i Norge. Jeg har aldri tidligere hørt om tøffere fremgangsmåter. Trusler om bøter på 6250 kr hvis de ikke ble sluppet inn, det hjalp lite hva de sa om helseplager eller annet. De skulle uansett ha smartmåler tross hvor bekymret de en var. I tillegg hvis sikringsskapet ditt var på gangen kom de bare og byttet uten noe avtale i det hele tatt.

På de dagene som jeg var på stand i Arendal uka, møtte jeg kanskje 30 personer som hadde blitt syke av målerne, De viste knapt hvor de skulle gjøre av deg. Vi anbefalte dem å ta kontakt med energi selskapet for å få måleren byttet ut så snart som mulig, eller uansett få tatt vekk denne sender delen. Vi må være tøffe med disse selskapene som kun er ute etter å tjene enda mer penger på oss.

Fra venstre Ole Arvid Jacobsen, Ann-Christin Gundersen og Svenn Eddie Glad

Ole Arvid Jacobsen hadde fått snudd hele livet sitt på hodet. Store problemer med hjerte og mistet nattesøvnen. For under et år siden var han sprek som ungdom sa han. Ann-Christin Gundersen som bodde Eydehavn bodde i gammel murhus med svært tykke vegger og det var tydelig at det strålte ekstra der. Til og med hunden hennes var blitt dårlig og sliten, tydelig at denne hadde vondt med mange plager.

Undertegende fikk pratet med kjente og viktige politikere, ingeniører og adm.direktører. Det var utrolig spennende å være der det skjedde. Det var tydelig at Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, hadde fått med seg hva vi holdt på med.

“Disse smartmålerne må vi ta tak i” sa byrådslederen,  “det er jo vi(Oslo kommune) som eier Hafslund energi” sa han mens han nærmest løp avgårde til neste avtale.

Ellers fikk jeg snakket med flere journanlister, og ble intervjuet et par ganger av media.

Stein Akre fra Tv2

 

Mer fra Arendal-uka kommer senere.

 

Odd-Erik Helgesen

 

 

Pin It on Pinterest

Share This