Strømprisene endrer seg over natten


 

AMS – automatisk måleravlesning – skal legge grunnlaget for en tariffendring der prisingen skal variere med hvor mye strøm som brukes samtidig (effektforbruket). Det vil si at når mange bruker strøm, går prisen opp. Det betyr også at når du selv bruker mye strøm på en gang, går prisen opp.

Når vi har mest behov for strømmen, som på morgen og ettermiddag, vil den også koste mest. Penger skal du spare inn på bruke oppvaskmaskin og tørketrommel på natta, og legge om på andre rutiner til tidspunkt da strømmen koster mindre.

Myndighetenes argument er den framtidige forsyningssituasjonen. For strømprodusentene og netteierne betyr dette nye inntektsmuligheter, og for oss forbrukere: høyere strømregninger.

Norge har et annet klima enn resten av Europa, her til lands er de fleste avhengig av strøm til oppvarming. Smartmålerne vil forenkle salg og kjøp av kraft til Europa. Mange lurer på hvorfor vi skal importere strømpriser og brun strøm derfra…

I Norge er vi så heldige å ha en natur som gir oss elektrisitet. «Eier» vi ikke dette sammen? Eller har nettselskapene tatt eierskapet for å tjene penger selv, som ikke kommer folket til gode?

 

Ekstern informasjon

Artikler:

Ny strømpris kan gi skyhøye strømregninger

Hvis du setter på vaskemaskinen når strømmen er billigst vil du ikke være våken for å oppdage om det begynner å brenne

Norsk forsker – smartmåling har ingenting med miljø å gjøre, mener bransjen bruker falske argumenter

Slik vil nettselskapene holde nettleia oppe i fremtiden

Energistrategien som lurer oss alle

Nettsider:

Smartskandalen

Facebook:

Odd Handegård – debatt om energi, klima m.m

Nei til Smartmåler Norge

Smartmeter med mer

STOPP Smartmålerne

 

Pin It on Pinterest

Share This